fbpx
Tag: Институт за јавно здравје

tag: Институт за јавно здравје

RMV, Mbipesha e rrit rrezikun e vdekjes nga kovid-19 për gati 50 %

Që nga fillimi i pandemisë, janë publikuar dhjetëra studime që konfirmojnë se një përqindje e madhe e pacientëve më të sëmurë nga kovid-19 janë me mbipeshë. Javët e fundit, lidhja midis virusit dhe mbipeshës ka qenë në qendër të vëmendjes së studiuesve në të gjithë botën, pasi tani është vërtetuar që njerëzit që janë thjesht mbi peshë janë të...

Në RMV janë regjistruar mbi 12.000 të infektuar me virusin korona, në vjeshtë pritet eskalim (Infografik)

Numri i pacientëve të infektuar me KOVID-19 Maqedoninë e Veriut ka kaluar 12.000. Nga rasti i parë i cili është paraqitur përpara pesë muajve e deri më sot 12 gusht numri i të vdekurve është 530. Por, në javët e fundit, dinamika ditore e numrit të shëruarve është solide, pasi që në nivel ditor qindra pacientë regjistrohen se e...

RMV, pacienti i ri me fruth e ka prolonguar fundin e epidemisë

Në periudhën prej 5 deri më 9 tetor është paraqitur edhe një rast i ri, ku dyshohet se një person ka fruthin. Pacienti ka qëndruar jashtë vendit dhe i takon grupit të moshës 20-29 vjeç. Testet laboratorike janë ende në proces, njoftojnë nga Instituti për shëndet publik. Nga dita e paraqitjes së rastit të ri, fillohet të numërohen 42 ditët...

Ни Институтот за јавно здравје не ги испитувал штетите од палењето на депонијата во Шутка

Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) до вчера не презел мерки за испитување на штетите од загадувањето на воздухот и животната средина по палењето на депонијата во Шуто Оризари неколку пати во изминативе седници, известува „Порталб“. - Не, досега немаме реализирано никаква активност за тестирање нешто во тој регион  - вели професорот Драган Ѓорѓев од ИЈЗ. На прашањето од „Порталб“ зошто не...