fbpx
Tag: Идомени

tag: Идомени

Tensioni në kufirin në Gjevgjeli ktheu prapë tre presidentët nga pika 59

Në Idomeni sërish tensionohet situata mes refugjatëve dhe policisë së Maqedonisë. Para pak çastesh, një grup refugjatësh përsëri filluan të tërheqin gardhin në kufirin maqedonas- grek që të bëhet vrimë për të kaluar në Maqedoni. Policia për t’i zmbrapsur hodhi shok- bombë ndaj refugjatëve. Intervenojnë edhe forcat speciale të policisë greke, të cilët formuan edhe bllok para refugjatëve. Për shkak të...

Bruksel: Emigrantët nga Idomeni të transferohen nëpër kampet e Greqisë

KE dërgoi apel deri të gjithë emigrantët që të transferohen në kampet tjera në Greqi. "KE do të vazhdoj të dërgoj apel se njerëzit në Idomeni duhet të ridestinohen dhe kujdesen në qendrat e pranimit në Greqi dhe nuk duhet të bëjnë tentime të rrezikshme. OJQ-të duhet t'ju sigurojnë të dhëna të sakta që të evitohen incidentet e mëtutjeshme" deklaroi...

Tensione të reja në Idomeni, refugjatët shtynin vagon të vjetër drejt autoblindave të policisë

Situata në Idomeni po përshkallëzohet. Sot një grup i refugjatëve u grumbulluan para gardhit duke kërkuar nga policia maqedonase të hap kufirin. Refugjatët kërkojnë t’i lëshojnë duke thënë se nuk janë terroristë. Përgjigja e policisë ishte se kufiri s’mund të hapet dhe u është kërkuar refugjatëve të largohen nga gardhi. Më herët, një grup i refugjatëve hynë në një vagon të...

Refugjatët do të largohen nga Idomeni për dy javë

Autoritetet greke njoftuan se shpresojnë që kampi i pranimit Idomeni në kufirin maqedonas- grek të zbrazet për dy javë pasi i kanë bindur përkohësisht emigrantët të transferohen nëpër strehimet e vendosura. Zv- ministri i çështjeve publike, Nikos Toskas përjashtoi përdorimin e forcës për zhvendosjen e 14 mijë personave që bëjnë kamping në kufirin në afërsti të fshatit Idomeni në kushte...

 (Video) Vuajtjet e refugjatëve: Për ushqim, tualet dhe mjek- 2 orë, për në Maqedoni- me ditë të tëra!

Në situatë mizore, pa kushte elementare për jetesë, të shtrirë në tenda të holla në tokë, nëpër fushat përreth Idomenit më shumë se 14.000 refugjatë nga Siria dhe Iraku, presin vendimin e sotëm të liderëve evropiane, që në Bruksel vendosin nëse do të “vuloset” ruta ballkanike dhe çfarë do të ndodh me mijëra refugjatët në Idomeni. Edhe pse kushtet në...

Refugjatët protestojnë qetë në hekurudhën në Idomeni

Refugjatët përsëri kanë bllokuar hekurudhën në zonën neutrale në kalimin Idomeni. Për momentin zhvillohet protestë e re, në shenjë revolti që ata me ditë të tëra qëndrojnë të ngujuar, të ballafaquar me gardh hekuri, kufij të mbyllur dhe të pasigurt nëse do të lëshohen në Maqedoni. Në kampin në Idomeni, kushtet janë mizore, pakësohen rezervat e ushqimit dhe ilaçeve. Vlerësimet...

Në Idomeni 10.000 refugjatë presin të hynë në Maqedoni

Më shumë se 10.000 refugjatë në pasiguri presin në kampin në Idomeni që të lëshohen nga Greqia në Maqedoni. Shifra për çdo ditë vetëm rritet për 1000 deri 2000. Porti i mbyllur nga ana e Maqedonisë nuk i dekurajon refugjatët, të cilët në numra enorm çdo ditë arrijnë nëpër ishujt grek e prej aty largohen në Athinë dhe më...