fbpx
Tags Хрватска

Tag: Хрватска

Damira Gregoret: Në Kroaci nuk kemi një problem të madh me dezinformatat, por me shtrembërimin e fakteve

Gazetarja e RTL Kroaci, Damira Gregoret, e cila e ka specialitet politikën, punon si raportuese, drejtuese e lajmeve dhe emisioneve politike. Kohë më parë pranoi kërkim-falje nga kryeministri kroat Andrej Plenkoviç, i cili në vend që t’i përgjigjej një pyetjeje që nuk i pëlqeu, deklaroi vetëm “Je e ëmbël, Damira”. Pastaj vijoi kërkim-falje publike drejtuar Gregoretit. Meta.mk ka biseduar me...

Grabar- Kitaroviq edhe zyrtarish merr postin e presidentes

Presidentja e re e Kroacisë, Kolinda Grabar Kitaroviq, ka bërë sot betimin. “Do të jem presidente e të gjithë qytetarëve kroatë, pavarësisht përkatësisë politike, fetare dhe gjinore. Pakicat kombëtare janë pasuri e Kroacisë. Do të mbroj të drejtat e tyre, por do të luftoj edhe për të drejtat e popullit kroat jashtë kufijve të Kroacisë”, ka thënë Grabar Kitaroviq. Ajo po...

Kryeministri Gruevski takohet me ministrin e mbrojtjes së Kroacisë, Kotromanoviq

Në këtë takim janë përshëndetur raportet e shkëlqyeshme mes dy vendeve, të cilat zhvillohen në frymën e miqësisë, bashkëpunimit dhe respektit të ndërsjellë. Bashkëbiseduesit këmbyen mendime në më shumë tema nga fusha të ndryshme, që janë me interes për avancimin e mëtutjeshëm të raporteve, duke vendosur theksin mbi bashkëpunimin në projekte nga fusha e mbrojtjes. Kryeministri Gruevski i përmendi reformat dhe...