fbpx
Tags храна

Tag: храна

RMV, rrogës mesatare i mungojnë 100 euro për të mbushur shportën minimale

kupuvanje shoping zheni potroshuvachka koshnichka
Sipas të dhënave të fundit të Entit Shtetëror për Statistikë, paga mesatare në dhjetor të vitit 2019 ka qenë 26.836 denarë ose 436 euro, kurse shporta minimale sindikale për janar të këtij viti, që e publikoi Lidhja e sindikatave të Maqedonisë, (LSM) është 32.791 denarë ose 533 euro, njofton Meta.mk. Në shportën e cila përllogaritet për çdo muaj të vitit, janë përfshirë nevojat...

Hotelierët kërkojnë TVSh-ja e ushqimit të zvogëlohet në 5%

Ulja e TVSh-së prej 18 në 5% për ushqimin nëpër hotelet dhe restorantet, stimulime në hotelieri, iniciuan përfaqësuesit e Lidhjes së hotelerisë dhe turizmit pranë Odës ekonomike të Maqedonisë. “Hotelierët kërkojnë mënyra me të cilën llogaritet TVSH-ja e ushqimit të pësojë ndryshime. Elementet hyrëse tani llogariten me 5% TVSh ndërsa tatimi dalës 18%. Në periudhën vijuese do të bëjmë analiza...