fbpx
Tags Honorarë

Tag: honorarë

Biznesmenët përshëndetën, punëtorët honorarë refuzuan ndryshimet

Nënshkruesit e Kartës për solidaritet dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve refuzojnë paralajmërimet për ndryshime për ligjet për kontribute dhe punë honorarë. Sindikata e DOGJSH, Konfederata e organizatave sindikale të Maqedonisë, Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punonjësve mediatik, Sindikata e shërbimit diplomatik maqedonas, Lëvizja majtiste “Solidariteti” dhe Lëvizja për drejtësi “Lenka”, shoqata civile, aktivistë dhe individ qëndrojnë...

Do të ndryshohet ligji për honorarë

Propozim për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për kontribute për sigurim obligativ social do të dorëzojë deri tek Kuvendi grupi i deputetëve të VMRO DPMNE-së. Me ndryshimet dhe plotësimet më të reja të Ligjit për kontribute për sigurim obligativ social bëhet saktësimi dhe lehtësimi i kushteve për pagesë të kontributeve të kompensimeve që janë realizuar në bazë të kontratët në...

DAP: Kontributet për honorarët do t’i publikojmë në fund të javës.

Deri në fund të kësaj jave, Drejtoria  e të Hyrave Publike, do të publikojë parametrat me të cilat do të dihet se si do të bëhet pagesa e për kompensimin e honorarëve më të shumë se 9.590 denarë. Siç bëri të ditur “Meta”,  dërguam pyetje tek  Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, për atë se  a thau vërtet ka paralajmërime...

Në janar s’ka honorarë mbi 9.590 denarë

Në muajin më të gjatë të vitit, personat që marrin honorarët më shumë se 9.590 denarë do të mbesin pa të ardhura. Nga Agjencia e të Drejtave Autoriale “Berin” thonë se nga Fondi për sigurimin pensional dhe invalidor kanë marrë paralajmërim që të mos paguajnë honorarë më shumë se 9.590 denarë deri sa në faqen e internetit nuk lajmërohet...

Kontributet do të paguhen vetëm për honorarët më shumë se paga minimale

Nëse honorari minimal i të punësuarit nuk tejkalon pagën mesatare prej 9.590 denarë, nuk do të jeni të obliguar të paguani kontribute  plotësuese për sigurimin social, shpjegoi sot ministri i punës dhe politikës sociale, Dime Spasos. Ai duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve në konferencën për shtyp, deklaroi që Ministria nuk ka ndërruar mendim që në fillim kur...

Do ta pësojnë më të rrezikuarit: Protestë kundër Ligjit për honorarë

“Nuk do t’ju paguajmë”, “Jo reketit shtetëror”, “drejtësi sociale”, “nuk do ju kalojë”, “bashkë jemi më të fortë”, “do të fitojmë”, me këto brohoritje protestuesit sot i porositën Qeverisë se nuk do të pajtohen me miratimin e ligjit të ri për sigurim të detyruar social. Të tjerët u mblodhën në parkun “Grua luftëtare”, saktë në mesditë, dhe prej atje...

Edhe funksionarët do të paguajnë kontribute për të ardhurat shtesë

Opinioni u mësua që Lidhja Socialdemokrate të del dhe të pengojë çdo masë pozitive, pamarre parasysh sa e njëjta është e dobishme për qytetarët, sidomos për punëtorët dhe keqinterpretimi i tezave dëshiron të manipulojë me punëtorët , thuhet në reagimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës  Sociale për qëndrimit  e konferencës për shtyp të LSDM-së lidhur me Ligjin e...

LSDM: Pse buxheti i Fondit pensional dhe Fondit të sigurimit shëndetësor është bosh?

Zgjidhjet e reja ligjore do të qojnë që punëdhënësit t’i ulin marrëveshjet  në vepër nën pagën minimale me qëllim që t’i shmangen harxhimeve plotësuese për sigurimin pensional dhe atë shëndetësor, deklaroi në konferencën për shtyp Mila Carovska, kryetarja e Komisionit për punë dhe politikë sociale të LSDM-së. Në këtë mënyrë shumë qytetarë jo vetëm që do të mbeten pa sigurim...