fbpx
Tags Grimca PM 10

Tag: grimca PM 10

Shkupi këto ditë ngufatet 20 herë më shumë se sasia e lejuar

Ditët e kaluara, të gjitha stacionet matëse në Shkup, Tetovë, Manastir dhe Kumanova në mënyrë konstante tregojnë nivel të lartë të ndotjes së ajrit. Sot në mëngjes nivel shumë i lartë i grimcave kancerogjene PM-10 është matur në komunat Qendër, Lisiçe, Gazi Babë dhe stacioni matës në Rektorat. Për një nivel ndotje më e vogël gjegjësisht më e lartë...

Shiu përkohësisht ka zvogëluar ndotjen

Niveli i lartë i ndotjes në vend është ulur si pasojë e të reshurave të shiut dhe erës. Thuajse të gjitha stacionet matëse të Ministrisë së ekologjisë tregojnë prezencë shumë të ulët të grimcave PM10 dhe PM2,5. Vetëm stacioni matës në Manastir ka treguar nivel të mesëm të ndotjes. Në Qendër të Shkupit mbrëmë në ora 22, janë matur 300 mikrogramë...

Ajri i ndotur në Tetovë, Kërçovë, Shkup dhe Veles

Stacionet matëse për cilësinë e ajrit sot treguan se banorët e Tetovës, Kërçovës, Shkupit dhe Velesit thithin ajër të ndotur, me përmbajtje të lartë të grimcave PM10. Sipas matjeve të Ministrisë së ambientit jetësor dhe planifikimit hapësinor, sot qyteti më i ndotur në Maqedonia është Tetova, ku prezenca e grimcave është 163 mikrogram në m/katror ndërsa vijon Kërçova me 161...

Shkupi, Manastiri dhe Tetova po ngulfaten, askush nuk reagon

  Sot në mëngjes Shkupi, Manastiri dhe Tetova po ngulfaten në ajër të ndotur. Të gjitha stacionet për matje në Shkup, dy stacionet në Manastir dhe ajo në Tetovë tregojnë nivel të lartë të grimcave PM-10. Në Karposh grimcat PM 2.5 janë në nivel shumë të lartë ndërsa në Qendër në nivel të lartë. Mbrëmë stacioni matës në Tetovë ka treguar...