fbpx
Tags гласачи

Tag: гласачи

MPJ-ja ruse: Të mos ketë ndikime të jashtme gjatë formimit të qeverisë së re

“U bëj thirrje të gjitha forcave politike në Maqedoni që ta respektojnë vullnetin e votuesve, të veprojnë në kuadër të Kushtetutës, dhe të evitojnë ndikimet e jashtme kontraproduktive gjatë formimit të qeverisë së re “Besojmë se politikanët e Maqedonisë janë koshientë për shkallën e përgjegjësisë për ruajtjen e stabilitetit në Maqedoni dhe harmoninë ndëretnike, të cilat janë faktor i domosdoshëm...

Çiçakovski: Dalja e votuesve në njësi zgjedhore është rreth 11 përqind

  Vendvotimet janë hapur në kohë, votimi po zhvillohet pa pengesa dhe për momentin nuk ka informata për parregullsi më të mëdha, informoi në konferencë për shtyp, kryetari i Komisionit shtetëror zgjedhor, Aleksandar Çiçakovski. Rreth jehonës së votuesve nëpër njësi zgjedhore, deri në ora 10, është diku rreth 11%. Në nivel të shtetit dalja është 9.49%. Dalja në njësinë zgjedhore 1 është...

Deri tek “Civil” ka denoncime për shkeljen e heshtjes zgjedhore dhe presione ndaj votuesve

Organizata “Civil” njofton se nga fillimi i heshtjes zgjedhore deri ora 14, pranë tyre kanë arritur rreth 30 raporte nga vëzhguesit si dhe dhjetëra denoncime nga qytetarët, për shkeljen e heshtjes zgjedhore dhe presioneve ndaj votuesve. “Të punësuar në një komunë të Shkupit për momentin në mënyrë të organizuar paraqiten tek votuesit dhe kryejnë agjitacion dhe presion. Të njëjtën ka...

KSHZ deri të martën do t’i publikoj emrat e votuesve kontestues

Në ueb faqen e KSHZ-së deri të martën do të publikohen emrat e 39.502 votuesve kontestues në listën e zgjedhësve. Ata gjatë kontrollit të fundit në terren nuk janë gjetur në shtëpi apo për ta nuk ka më shumë shkrime në institucionet. KSHZ do të përpiloj formular për paraqitje, pas çka do të shpall thirrje publike në ueb faqen si...

Votues fantom, persona të vdekur dhe banesa të stërmbushura nëpër listat e zgjedhësve

Qytetarët kanë zbuluar disa parregullsi gjatë kontrollimit të të dhënave personale në listën zgjedhore përmes ueb- aplikacionit që prej dje është e kapshme në faqen zyrtare të KSHZ-së. Qytetarët nëpër rrjetat sociale shkruajnë se në adresat e tyre jetojnë njerëz që nuk i njohin, se nëpër listat ka njerëz të vdekur dhe ka prej tyre që janë shpërngulur nga Maqedoni....