fbpx
Tag: Fushatë

tag: fushatë

Garet: Parashikimet për Maqedoninë në vitin 2027 qëllimisht ishin joreale, sikur “La la Land”

Në kohë të krizës politike, nevojitet ndonjë vizion strategjik, vlerësoi ambasadori britanik Çarls Garet në blogun e tij duke u përgjigjur në reagimet për parashikimet e tij lidhur me fushatën e ambasadës së Britanisë së Madhe “Maqedonia 2027”. Garet sot shpjegoi se parashikimet e tij, se Maqedonia për dhjetë vite do të jetë shtet i suksesshëm evropian, lider në Ballkan,...

Jankuloska tallet me parashikimin e Garetit për Maqedoninë në vitin 2027

Ish ministrja e brendshme dhe zyrtare e lartë e VMRO DPMNE-së, Gordana Jankuloska përmes Twitter-it është tallur duke komentuar parashikimet e ambasadorit britanik në Maqedoni, Çarls Garet, për atë se si e sheh ai vendin tonë pas 10 viteve. Jankuloska ripostoi versionin anglez nga teksti i “Meta” për parashikimet optimiste të ambasadorit me titull “Garet: Maqedonia në vitin 2027 do...

 “Civil”: Vazhdojnë presionet ndaj votuesve, janë denoncuar më shumë se 170 raste

Në periudhën prej 5 deri 8 dhjetor, organizata civile “Civil” ka pranuar më shumë se 600 thirrje nga qytetarë që kanë qenë të brengosur nëse do të kenë mundësi të shfrytëzojnë të drejtën e tyre për votë të dielën në zgjedhjet e parakohshme të 11 dhjetorit. “Civil” sot më ora 13 do të mbaj konferencë shtypi para KSHZ-së, pas të...

VMRO DPMNE në fushatë ka shpenzuar 6 herë më shumë se shuma e paraqitur

KSHZ ka publikuar raportet financiare të partive politike që nga fillimi i fushatës zgjedhore. Nga raportet e partive, më interesant është raporti financiar i VMRO DPMNE-së, që në periudhën 21 deri 30 nëntor, kjo parti ka shumë më shumë shpenzime sesa shifra që është paraqitur. Krahas VMRO DPMNE-së, edhe katër parti kanë renditje negative në këtë drejtim. Sipas raportit, VMRO DPMNE...

“Civil” kërkon partitë t’i njoftojnë burimet e financimit të fushatave

Nga "Civil" theksojnë se në Maqedoni po zhvillohet fushatë shumë e shtrenjtë parazgjedhore ndërsa partitë politike nuk ofrojnë të dhëna për burimet e financimit. "Zhvillohet fushatë e shtrenjtë, jo- transparente, askush nuk e din se prej ku vijnë paratë për fushatat. Ne tentuam t'u dërgojmë kërkesë të gjitha partive, që të tregojnë burimin e financimit. Për fat të keq, nga...

 “MOST”: Bëhen presione për votim dhe prezencë të administratës në mitingje

Për periudhën 15 tetor deri 20 nëntor, asociacioni civil “MOST” i cili vëzhgon periudhën parazgjedhore ka vërejtur mosrespektim të ndarjes së shtetit dhe partisë, presione ndaj sektorit publik, presione për votime dhe keqpërdorime të resurseve publike. “Në këtë periudhë kemi vërejtur prezencë të funksionarëve dhe punëtorëve në sektorin publik në manifestime partiake. Gjithsej janë 43 raste në 26 komuna. Janë...

Grubi: Përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe do ta forcoj shoqërinë

Përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe do ta forcoj shoqërinë dhe ky është një ndër shtyllat kyçe të platformës së BDI-së për zgjedhjet e 11 dhjetorit, deklaroi në konferencë shtypi zëdhënësi i BDI-së, Artan Grubi, i cili është bartës i listës në njësinë zgjedhore 1. “Edhe pse narrativi maqedonas shoqëror ishte dramatik lidhur me ndryshimet e Kushtetutës, Ligjit për amnisti, Ligjin...

KSHZ: VMRO DPMNE e para, E Majta e fundit në fletën e zgjedhjeve të 11 dhjetorit

VMRO DPMNE do të jetë e para, PDSH e dyta, BDI e treta ndërsa LSDM e katërta në fletën e zgjedhjeve parlamentare të 11 dhjetorit, vendosi shorti që sot u mbajt në KSHZ. E pesta në fletë do të jetë Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi, i gjashti PDP, i shtati Uniteti, i teti Partia Liberale, i nënti VMRO për Maqedoni,...

Caktohen mitingjet: VMRO DPMNE fillon nga Ohri, LSDM-ja nga Prilepi ndërsa BDI nga Likova

VMRO DPMNE dhe VMRO për Maqedoninë tradicionalisht nga Ohri, LSDM nga Prilepi, BDI nga Likova ndërsa FRODEM nga hoteli "Kontinental" në Shkup do ta fillojnë fushatën sivjet. Këto janë vendet ku koalicionet partiake dhe partitë që do të marrin pjesë në zgjedhjet e 11 dhjetorit, do ta fillojnë fushatën e tyre, që fillon të hënën më 21 nëntor. Në tabelë tregohet...

KSHZ: Fushata zgjedhore fillon të hënën

Fushata zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme për deputetë në Kuvendin e R. së Maqedonisë do të filloj më 21 nëntor, njoftoi Komisioni Shtetëror Zgjedhor. Nga KSHZ përkujtojnë se nga dita e shpalljes së zgjedhjeve deri në fillim të fushatës, radio- difuzerët dhe mediumet e shtypura nuk guxojnë të emetojnë respektivisht të publikojnë reklamim të paguar politik. "Nga dita e shpalljes së...

Pas 21 nëntorit, Qeveria nuk guxon që të hedh para andej- këndej për rrugë, shkolla dhe kanalizim

Sipas Kodit Zgjedhor, fushata zgjedhore fillon 20 ditë para ditës së zgjedhjeve ndërsa përfundon 24 orë para ditës së zgjedhjeve. Fushata zgjat vetëm tre javë që të ulen shpenzimet dhe që të krijohen mundësi të barabarta për kandidatët e pavarur. Për këtë arsye, në vitin 2006 nga 30 në 20 u shkurtua fushata zgjedhore për zgjedhjet lokale. Derisa të filloj fushata...

VMRO DPMNE filloi fushatën, jo me mitingje, por me takime me qytetarët

VMRO DPMNE sot filloi fushatën, jo me mitingje, por me komunikim të drejtpërdrejtë me qytetarët, njoftojnë për “Meta” nga partia në pushtet. Prej atje thonë se këtë e kanë vendosur për shkak të situatës në të cilën gjendet shteti. Tani për tani nuk duan të zbulojnë nëse do të ketë edhe mitingje. KSHZ sot pritet të mbaj takim ku do...

Fushata për përdorim racional të ilaçeve do të kushtoj 468.000 euro

Sipas informacioneve nga Byroja për furnizime publike, tre marketing- agjenci do të jenë të përfshira në fushatën qeveritare për ngritjen e vetëdijes së qytetarëve për përdorim racional të ilaçeve. Për këtë qëllim janë paraparë 468. 000 euro, prej të cilave vlera e  marrëveshjes me agjencinë “Market Vision” është 125.552 euro, me “Omega Communication” 236 mijë euro dhe me “Akuarius Designe”...