fbpx
Tags финансирање

Tag: финансирање

RMV, MSIA propozoi që servisi publik të marrë rreth 19 milionë euro nga buxheti i shtetit vitin e ardhshëm

Ministria e shoqërisë informatike dhe administratës (MSIA ) në projekt-buxhetin për 2021 për financimin e Radios dhe Televizionit të Maqedonisë (RTM) propozon të sigurojë fonde në vlerë prej 1.172.737.280 denarë (rreth 19 milionë euro) që do të ndaheshin nga buxheti i shtetit , informojnë për “Meta.mk” nga MSIA. Megjithatë, kjo ministri thekson se për financimin e aktiviteteve të radiodifuzionit...

Седум милиони евра за регионален развој, како се дели државниот колач?  

Вкупно 6,9 милиони евра годинава се планирани да се потрошат  за поттикнување рамномерен регионален развој во земјава. Парите се наменети за осум плански региони, пишува неделната економска анализа на „Порталб.мк“. Само за финансирање на проекти на ниво на планските региони одвоени се скоро пет милиони евра. Според податоците, најголем дел или 17,3 проценти од државната помош за рамномерен регионален развој...