fbpx
Tag: Financat

tag: financat

Partitë nuk kanë dorëzuar shpenzimet për shërbime komunale, komunikacionit dhe transportit

Një pjesë e madhe e partive nuk kanë dorëzuar shpenzimet për shërbime komunale, komunikacionit dhe transportit, tregon raporti i “Transparencë Maqedoni”, që kryen vëzhgimin e shpenzimeve të partive politike nga buxheti. “Tetë parti politike nuk kanë treguar shpenzimet për shërbime komunale dhe ngrohje dhe aq parti (Koalicioni i VMRO DPMNE-së, BDI-së, koalicioni VMRO për Maqedoni, koalicioni Aleanca për Shqiptarët, PPD,...

“Civil” kërkon partitë t’i njoftojnë burimet e financimit të fushatave

Nga "Civil" theksojnë se në Maqedoni po zhvillohet fushatë shumë e shtrenjtë parazgjedhore ndërsa partitë politike nuk ofrojnë të dhëna për burimet e financimit. "Zhvillohet fushatë e shtrenjtë, jo- transparente, askush nuk e din se prej ku vijnë paratë për fushatat. Ne tentuam t'u dërgojmë kërkesë të gjitha partive, që të tregojnë burimin e financimit. Për fat të keq, nga...

Partitë fshehin prej ku i financojnë fushatat, që kushtojnë rreth 1 milionë euro

Presidenti amerikan Donald Tramp në fushatën zgjedhore ka shpenzuar 600 milionë dollarë ndërsa kundër- kandidatja e tij, Hilari Klinton më shumë se 1 miliardë euro. Ndërsa në Maqedoni për fushatat zgjedhore të kandidatëve të partive më të mëdha politike për zgjedhjet presidenciale në vitin 2014-të janë shpenzuar rreth 1 milionë euro. Për fushatën zgjedhore e Gjorgje Ivanovit, VMRO DPMNE ka...

Janeva: Unë punoj ndërsa për pjesën tjetër le të thonë Qeveria dhe Këshilli i prokurorëve

Prokurorja speciale Katica Janeva nuk dëshiron zyrtarisht e as jo-zyrtarisht të komentoj situatën e krijuar me Prokurorinë speciale publike dhe për çështjet e hapura na drejtoi te institucionet kompetente gjegjësisht Këshilli i prokurorëve publik, Qeveria dhe Ministria e drejtësisë. Kjo është esenca e bisedës së shkurtër telefonike i “Meta” me prokuroren Janeva. “Ne punojmë për gjërat aktuale, për situatën e krijuar...

Cipras merr dritë jeshile nga Parlamenti, por karton të kuq nga deputetët e SIRIZA-s

  Parlamenti i Greqisë ka miratuar paketën e shpëtimit duke i dhënë kështu kryeministri Aleksis Cipras mbështetjen për planin e reformave ekonomike dhe të drejtën ligjore që të negociojë për të arritur një marrëveshje me bazë propozimet greke, që synojnë t’i japin fund krizës së borxhit. Pavarësisht mbështetjes së Parlamentit për masat, Cipras u përball me një rebelim në partinë...