fbpx
Tag: експерти

tag: експерти

Sa mund të krahasohen çmimet e energjisë elektrike dhe pagat mesatare në vendet evropiane?

Vendimi i Komisionit Rregullator të Energjisë për të rritur çmimin e energjisë elektrike për 7,4% shkaktoi një ortek reagimesh në publik. Reaguan pothuajse të gjithë aktorët socialë, nga përfaqësuesit e partive politike, përmes shoqatave dhe sindikatave e deri te përdorues anonimë të rrjeteve sociale. Të gjithë me pikëpamjet dhe matematikën e tyre. Por duket se argumenti më i zëshëm...

Shkupi ka nevojë për sistem të ri të marrjes me qira të biçikletave dhe integrimin e tij me transportin publik

Qyteti i Shkupit nuk duhet të heqë dorë, por duhet të implementojë sistemin e ri të automatizuar për vetë-marrje me qira të biçikletave në kryeqytet, por edhe për të integruar trafikun e biçikletave me transportin publik. Ky është mendimi i ekspertit të profesorit universitar për transport publik Nikolla Krstanoski nga Fakulteti teknik i Manastirit, njofton Meta.mk. Në periudhën e pandemisë...

Transporti ndërkomunal në RMV, tre propozime se si qytetarët të jenë më të sigurtë

Rasti i aksidentit të Llaskarcës, i mbingarkesës së autobusëve dhe djegies së autobusëve, ndezi alarmin se, siguria e transportit ndërkomunal është i rrezikuar. Që të shmangen situata të tilla dhe të rritet siguria në komunikacion, inxhinierët rekomandojnë tre ndryshime në procedurën e verifikimit të rregullshmërisë së autobusëve, e kurse transportuesit parashtrim të gjobave ndaj transportuesit dhe stacioneve të kontrollit teknik me pronar...

Për gazin ka alternativa, por duhet më seriozisht të punohet për to

Pas krijimit të situatë së re për ndërtimin e gazpërçuesit “Përroi Jugor”, në të cilin duhej të përfshihej edhe sistemi i gazpërçuesit të Maqedonisë, ekspertët me qëndrime të kundërta, Sipas disave, Maqedonia ka gaz të mjaftueshëm për pesë deri gjashtë vitet e ardhshme,dhe ka alternativa për në të ardhmen, kurse sipas disa të tjerëve bëhet fjalë për  problem të...