fbpx
Tag: дом

tag: дом

Gjueti dhe defokusim të bllokimit të nesërm nga eko-aktivistët, theksojnë nga “Usje”

Lëvizja për ajër të pastër, iniciativa qytetare për luftë kundër ndotjes, në mënyrë simbolike, për nesër në orën 12 e 5 minuta ka paralajmëruar bllokim të fabrikës së Çimentos “Titan Usje” në Shkup, në shenjë proteste për shkak të dyshimeve se ky kompleks industrial e ndot ajrin e Shkupit, kurse gjatë kësaj ndotja nuk monitorohet në mënyrë adekuate nga...

Prilep: Shtëpia e pleqve si Shtëpia e të burgosurve (Video – Kronikë)

Llogaria e bllokuar i la pa ngrohje, pa sasi të mjaftueshme ushqimi dhe kujdes 128 persona në Shtëpinë e pleqve të Prilepit. Të strehuarve të cilët edhe vetë paguajnë për shërbimet u kanosen vendime ekzekutive për pagesë të borxheve. Analizat tregojnë se në thelb Shtëpia e pleqve dhe dy vitet e fundit harxhoi më shumë se sa ka fituar,...

RDM kërkon shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të ndotjes

Partia e RDM-së sot kërkoi Qeveria të shpall gjendje të jashtëzakonshme për shkak të ndotjes ndërsa Ministria e ambientit jetësor menjëherë të gjej masa urgjente për riparimin e problemit- njoftoi se në konferencën shtypi zëdhënësi i RDM, Toni Ristov. Partia siç tha Ristov tanimë ka masa konkrete për tejkalimin e problemit. Ato propozojnë të shpallet regjim i jashtëzakonshëm që do...

Partia e Liljana Popovskës largohet nga koalicioni qeveritar me VMRO

Mediat maqedonase shkruajnë se kryetarja e partisë RDM (DOM) Liljana Popovska ka braktisur koalicionin qeveirar me VMRO-në për shkaqe të ndërgjegjes morale pas publikimit të materialeve nga ana e Zaevit, ku u tha se udhëheqësia e shtetit ka bërë vrasjen e të riut Martin Neshkovski dhe është munduar të fshehë të njejtën.