fbpx
Tags ДКСК

Tag: ДКСК

Reformat antikorrupsion: Progres është shënuar vetëm te KSHPK dhe në punën e organizatave të shoqërisë civile

Puna e përbërjes së re të Komisionit kundër korrupsionit, angazhimi i disa organizatave të shoqërisë civile dhe perspektivat e Ligjit të ri për Prokurorinë Publike janë pikat e vetme të ndritshme në arritjet e reformave të Maqedonisë Veriore në fushën e antikorrupsionit dhe luftës kundër krimit të organizuar në vitin 2019 dhe në fillim 2020, transmeton Meta. Kjo është gjetja kryesore...

Antikorrupsioni kërkon të bëhet definimi i “punësimeve urgjente që nuk mund të prolongohen” në periudhën parazgjedhore

Të bëhet definimi i saktë se cilat “raste të punësimeve urgjente dhe që nuk mund të prolongohen” mund të shpallen punësime të reja në sektorin publik, gjatë zgjedhjeve, por edhe të emërohen funksionarë të rinj, kërkon Komisioni shtetëror për parandalim të korrupsionit (KShPK), prej ku theksojnë që shpalljet në masë për punësime, veçanërisht në janar, “lënë vend për dyshimin...

RMV, që politika të mos ndërhyjë në punësimet publik nevojitet – vullnet politik

државна комисуја за спречување на корупција
Ndikimi i fortë politik në sektorin publik, mosndëshkimi për sjelljes korruptive, mangësi në ligje, prirja për korrupsion e punonjësve në sektorin publik, përkatësisht “probleme me integritetin e faktorit njeri” dhe mbikëqyrja e kontrolli i dobët janë shkaqet kryesore të korrupsionit në punësimin publik, është konkluzioni i analizës së Komisionit shtetëror për parandalim të korrupsionit (KShPK), e përgatitur për nevojat...

Taseva: Rregullorja për punësim në sektorin publik “po prehet” sipas masës

 “Rregulloret bëhen sipas nevojës. Nëse personi të cilin duhet ta punësojnë është stomatolog, do ta ndryshojnë rregulloren për ta punësuar”, thotë Sllagjana Taseva, kryetare e “Transparensi interneshënëll-Maqedoni”, që sot i publikoi rezultat e analizës preliminare të legjislacionit për punësim në sektorin publik. Në 19 ligje dhe dy akte nënligjore të analizuara “Transparensi” dhe Komisioni shtetëror për parandalim të korrupsionit...