fbpx
Tags Deputetë

Tag: deputetë

Deputetët e LSDM-së edhe zyrtarë të evidentuar “deputet të shkarkuar”

  Prej sot deputetët e LSDM-së edhe zyrtarisht në Parlament figurojnë si “deputet të  shkarkuar” e jo si deputet të cilëve duhet t’iu merret mandati. Në raportin “Deputeti im” i cili tregon punën e deputetëve prej muajit maj deri në dhjetor të vitit 2014-të, deputetët e opozitës figurojnë si “deputetë në largim”. Në fillim të dhjetor të vitit të kaluar, deputetët që...

Seanca e ndryshimeve kushtetuese do të vazhdojë të premten

Seanca në të cilën deputetët do të debatojnë për amendamentet kushtetuese do të vazhdojë të premten. Pasi përfunduan  debatin për amendamenti e 37 të Kushtetutës, me të cilat definohen maksimumet deri ku mund të arrijnë deficitet buxhetore dhe borxhi publik, spikeri i Kuvendit, Trajko Veljanovski, ndërpreu seancën. Deputetët diskutonin për amendamentin me të cilin caktohet deficiti i buxhetit të Maqedonisë,...

Deputetët sot do t’i miratojnë ndryshimet kushtetuese

Propozim amendamentet për përkufizimin e martesës si bashkësi, vetëm në mes një burri dhe një gruaje,  themelimin e zonave ndërkombëtare financiare puna dhe organizimi i së cilave do të plotësojë me ligj dhe disa amendamente për ndryshime kushtetuese sot do të jenë temë debati para deputetëve të Kuvendit. Për tu miratuar amendamentet duhet të votojnë 82 deputetë. Dy nga amendamentet...

Ahemti: Kthimi i opozitës në Kuvend hap rrugën e dialogut.

Integrimi në NATO dhe BE do të thotë  stabilitet më të madhe për vendin dhe rajonin. Shtet me siguri dhe stabilitet më të madh është garanci e fuqishme për zhvillimin ekonomik, tha lideri i BDI-së , Ali Ahmeti, para anëtarëve partiak, në  fjalimin e tij të fundvit në hotelin “Aleksandër Palas”. Ky shtet ka nevojë më shumë se kurrë të...

Grubi: LSDM-ja nuk mundet përmes BDI-së dhe Ahmetit të vijë në pushtet

Opozita të mos shpresojë se në pushtet do të vijë përmes BDI dhe Ali Ahmetit, port ë kthehet në parlament, tha sot deputeti nga BDI, Artan Grubi, në mbledhjen e Komisionit për çshtje iminitaro-mandatore, në të cilën u soll propozim-vendim për marrje të mandateve të deputetëve opozitarë të cilët bojkotojnë punën e Kuvendit. -Nga 2002 deri më sot, edhe njëra...

Një hap më afër marrjes së mandateve të LSDM -së

Komisioni i Kuvendit për çështje procedurale, të mandatit dhe imunitetit solli propozim-vendim për marrjen e mandateve të deputetëve të opozitës. Kolegët nga Kuvendi njëzëri votuan se mungesa e opozitarëve gjashtë muajt e kaluar është e paarsyeshme, ngase asnjë here nuk janë paraqitur as në mbledhje plenare as, edhe, në ndonjërin nga trupat punuese të Kuvendit, dhe nuk kanë paralajmëruar...