fbpx
Tag: Собрание

tag: Собрание

SHGM: Deputetët nuk guxojnë të përçmojnë dhe etiketojnë gazetarët e TV Telma

Në dy ditët e kaluara, disa nga deputetët e VMRO-DPMNE-së si dhe deputeti nga partia Levica në deklaratat e tyre e etiketuan TV Telma si “televizion i regjimit”, ndërsa fyerje dhe përçmime ndaj gazetarëve dhe redaktorëve të këtij televizioni kombëtar u drejtuan direkt ose indirekt, thuhet në komunikatën e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), shkruan Meta.mk. “Etiketimi publik i mediave...

Mançevski: Nuk pranuam pazar politik me VMRO-DPMNE-në për RTVM-në dhe AShMAA-në

Me ministrin për shoqërinë informative dhe administratë, Damjan Mançevski, biseduam në përgjithësi për zbatimin e reformave në media, ngecjen për zgjedhjen e drejtuesve të ri të Radio Televizionit të Maqedonisë (RTVM) dhe të Agjencisë për Shërbimet Mediatike Audio dhe Audiovizuale (AShMAA), për uljen e sulmeve dhe padive për shpifje kundër gazetarëve si dhe për efektet prej subvencionimit të mediave...

Kuvendi i RMV-së nuk e ndal avazin e miratimit të ligjeve me procedurë të shkurtuar dhe urgjente (Infografik)

Maqedonia e Veriut nuk i shmanget dot procedurave të shkurtuara dhe urgjente të miratimit të ligjeve në Kuvend. Me këtë vazhdon të mos respektohet hapësira e debatit publik për ligjet e propozuara, gjë që lë hapësirë për dëmtim të demokracisë dhe mospërmbushje të rolit themelor të kuvendit. Edhe pse jemi në gjysmën e vitit 2019, tempoja e miratimit të ligjeve me këtë...

Alt’hauzer: Parlamenti duhet vet të organizohet dhe të bëj Qeveri

Ambasadorja gjermane Kristin Alt’hauzer sot ka vlerësuar se ekziston rrugëdalje nga kriza politike në Maqedoni, por se nevojitet kjo të zbatohet. "Zgjidhja për krizën politike në Maqedoni është në tavolinë. Është e nevojshme vullneti politik për atë. Parlamenti të jetë operativ, të organizohet vetë, të zgjedh kryetar, pastaj edhe Qeveri e cila do të mund të veprojë. Kjo është mënyra...