fbpx
Tag: Германија

tag: Германија

Ende nuk dihet nëse BE do të ndajë integrimet për Maqedoninë dhe Shqipërinë

Në një tekst të publikuar të dielën (06.10.2019) sajti serb “Vesti Onlajn” nëpërmjet titullit “BE-ja i ndan Maqedoninë dhe Shqipërinë” („EU razdvaja Makedoniju i Albaniju“) i transmetoi informatë të gabuar publikut. Me zgjedhjen e këtij titulli fitohet përshtypje që procesi për integrim të Maqedonisë dhe Shqipërisë në Bashkimin Evropian tash më është ndarë, sikur kjo është një punë që...

Gjermania e shfuqizon , Maqedonia ende gjykon sipas ligjit për mbrojtjen e monarkëve

Ministri i drejtësisë së Gjermanisë, Heiko Maas dje njoftoi se qeveria gjermane do ta shfuqizoj Ligjin i cili ua ndalon qytetarëve të vendit t’i ofendojnë liderët e huaj. Maas ka deklaruar se bëhet fjalë për “ligj të vjetërsuar dhe të panevojshëm”. Ambasada e Turqisë në Maqedoni në fund të dhjetorit të vitit të kaluar, njoftoi se ka ngritur kallëzim penal kundër...

Gjermania kërkon zgjedhje të shpejta dhe qeveri teknike

“Gjendja aktuale në Maqedoni është shqetësuese!”, këtë përpara anëtarëve të Komisionit për politikë të jashtme të Bundestagut gjerman pasdite e ka prezantuar sekretari shtetëror në MPJ-në e Gjermanisë, Mihael Roth. Ashtu siç thotë zëdhënësi, Torsten Fraj, anëtari i Komisionit dhe deputeti nga radhët e CDU – CSU, ka sjellë lehtësim vendimi i tërheqjes së abolimit, me çka është plotësuar njëri...

Gjermania emëroi të dërguar special për zgjidhjen e krizës në Maqedoni

Shefi i diplomacisë gjermane, Frank Valter Shtajnmaer, ka emëruar të dërguar special për Maqedoninë që duhet të ndërmjetësoj për zgjidhjen e krizës në vend. I dërguari special, siç njoftohet, në koordinim me përfaqësuesit e BE-së dhe SHBA-së në vend do të ndërmjetëson për zgjidhjen e krizës. “Ministri i jashtëm Shtajnmaer ka emëruar të dërguar special për Maqedoninë. Ambasadori Hajndl do të...