fbpx
Tags блокада

Tag: блокада

LSDM: Bllokimi i proceseve demokratike do të thotë përgjegjësi penale

Proceset demokratike do të vazhdojnë dhe shteti duhet të funksionojë me kapacitet të plotë sepse në pikëpyetje është vënë ekzistenca e qytetarëve dhe kompanive për shkak të bllokadave të pakuptimtë me të cilat pengohet transferimi i qetë i pushtetit, theksojnë nga LSDM në njoftimin e rregullt. “Ministrat në largim kanë autorizime teknike. Për kohë të shkurtë do të ndërpriten të...

LSDM: Nevojitet zhbllokimi i Kuvendit, në vend që të mbrohen kriminelët

“Maqedonia do të jetë shtet juridik. Do të ketë reforma rrënjësore në gjyqësor dhe prokurori dhe do të ketë drejtësi për të gjithë. Deputetët e VMRO DPMNE-së për këtë arsye bllokojnë proceset demokratike në Kuvend. Ata mendojnë se në këtë mënyrë mund të mbrojnë kryesinë e VMRO DPMNE-së nga përgjegjësi për krime e bëra në kurriz të qytetarëve, 10...

Bujqit grek sot do të bllokojnë kufirin maqedono- grek

Bujqit grek vazhdojnë me bllokimin e autostradave greke. Bujqit paralajmëruan se sot  nga ora 11 deri 13 dhe nga ora 18 deri në orën 20 do të bllokohet kufiri me Maqedoninë por edhe kufiri grek me Bullgarinë dhe Shqipërinë, gjithashtu edhe pikat e tjera dhe autostradat nëpër të gjithë shtetin, 15.000 traktorëve dhe mijërave bujqve, të cilët janë shpërndarë nëpër...

 “Dil për ajër”: Nëse për pesë ditë Qeveria nuk ndërmerr masa, do të radikalizojmë protestën

Shoqatat dhe nismat ekologjike, pesë di të para skadimit të afatit që ata ua dhanë kompetentëve për të zgjidhur problemin me ndotjen enorme të ajrit, nuk janë shumë optimistë se do të zbatohen masat që ata u propozuan autoriteteve. Deri më tani nuk është zbatuar asnjë masë që shoqatat ekologjike i propozuan në protestën e 28 dhjetorit para Qeverisë dhe...

¬Poposki për REL: Rekomandimi është cenuar për shkak të bllokimit të Kuvendit

Dialogu aderues në nivel të lartë mes Maqedonisë dhe BE-së asnjëherë nuk është ndaluar. Ai zhvillohet njëjtë siç zhvillohet edhe reformat në të gjitha fushat që i mbulon, thotë ministri i jashtëm, Nikolla Poposki për "Radio Evropën e Lirë". Në pyetjen nëse është rrezikuar rekomandimi për hyrjen e Maqedonisë në BE, Poposki me përgjigje: “Kuptohet se rekomandimi është rrezikuar. Maqedonia nuk...