fbpx
Tags барање

Tag: барање

Në trenat e Maqedonisë ende nuk mund të transportohet biçikletë, nisma qytetare “Në biçikletë” me peticion

Nisma qytetare “Në biçikletë” para zgjedhjeve parlamentare nisi peticionin #MojataCrvenaVeloLinija (#LinjaImeKuqePërBiçikletë) me të cilën politikanëve (deputetëve dhe anëtarëve të ekzekutivit) iu vendosën 10 kërkesa konkrete për të përmirësuar trafikun me biçikleta në vend. Midis tyre, lartë në vendin e katërt është kërkesa që Hekurudhat e Maqedonisë të mundësojnë transportimin e biçikletave në trena gjithandej në vend. Online peticionin deri më tani e...

Të rinjtë në Maqedoni s’kanë mundësi të blejnë mjete kontracepsioni me çmim më të ulët

Megjithëse OJQ-të reagojnë rregullisht, të rinjtë në Maqedoni ende s’kanë mundësi për të blerë ndonjë mjet për kontracepsioni me çmim më të ulët, që do të paguhej pjesërisht nga Fondi shëndetësor. Me rastin e 26 Shtatorit – Ditës ndërkombëtare të kontracepsionit, HERA sërish paralajmëron rrezikun për shëndetin riprodhues të të rinjve në vend për shkak të qasjes së kufizuar në...

Nisma “Për Maqedoni të përbashkët” kërkon takim me euro- komisarin Han

Nga nisma “Për Maqedoni të përbashkët” kërkojnë takim me euro- komisarin për zgjerim Johanes Han, i cili të martën do të arrijë për vizitë në Maqedoni. Këtë sot e deklaroi anëtari i nismës dhe drejtori i Operës dhe Baletit të Maqedonisë (OBM), Igor Durlovski i cili shtoi se askush “nuk guxon, nuk duhet dhe nuk mund t’i injoroj 200 mijë...

PSP: Siguria e pajisjes do të jetë në kurriz të DSK-së pasi nuk i lëshojnë hetuesit tanë

Drejtori i Drejtorisë së Sigurisë dhe Kundërzbulimit (DSK), Vladimir Atanasovski sot ka njoftuar PSP se nuk do të lejoj hetues të PSP-së fizikisht të jenë prezent në DSK derisa të mos vijë eksperti i huaj, që duhet të ndihmoj në nxjerrjen e të dhënave nga sistemet e përgjimit. "Pasi u konfiskua pjesa më e madhe e të dhënave me zbatimin...

Mijalkov kërkon Ivanov të tërheq vendimin për faljen e tij

Лistës së personave që kanë kërkuar nga Ivanovi që të tërheq vendimin për falje, i është shtuar edhe ish-drejtori i Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim (DSK), Sasho Mijallkov, njofton Press 24. Ai kërkon që Ivanovi të tërheq çdo iniciativë që lidhet me emrin e tij, duke besuar në qëllimin e mirë të kryetarit të shtetit. Mijallkov thotë se procedurat e PSP-së...

Trajanovi kërkon seancë kuvendore për situatën aktuale në vend

Deputeti dhe kryetar i Lidhjes Demokratike  Pavle Trajanov kërkoi nga kryetari i Kuvendit Trajko Veljanoski të caktojë seancë kuvendore në të cilën do të diskutohet për gjendjen aktuale politike në shtet. "Muajin e fundit janë prezantuar shumë informacione, audio dhe video incizime, si dhe materiale të tjera për shkeljen e të drejtave themelore të njeriut, për shkeljen e Kushtetutës dhe...