fbpx
Tags австрија

Tag: австрија

Poposki dhe Kurz vizituan “kuotën 59”, por anashkaluan kampin “Vinojug”

Shefi i diplomacisë austriake dhe kryesues me OSBE-në, Sebastian Kurz sot ka arritur në vend ndërsa pasdite me homologun e tij, ministrin e jashtëm Nikola Poposki vizituan kuotën 59 në kufirin mes Maqedonisë dhe Greqisë, në Gjevgjeli. Për mediat u prononcua vetëm Poposki i cili tha se Maqedonia ka pasur rol kyç në pengimin e emigrimit dhe menaxhimit me krizën...

Kosovarët tejkaluan sirianët në kërkim të azilit në Austri

Banorët e Kosovës në janar u bënë grupi më i madh që paraqitën aplikimet për azil në Austri. Me dorëzimin e 1029 kërkesave, kosovarët tejkaluan numrin e sirianëve të cilët braktisin vendin e tyre. Në janar të këtij viti, gjithsej 910 sirianë kanë aplikuar për azil në Austri. Në vendin e tretë janë afganët, me 622 aplikime dhe të katërt...