fbpx
Tags анкета

Tag: анкета

Nxënësit e shkollave të mesme protestojnë të hënën: “Probleme komplekse nuk mund të zgjidhen me përgjigje të thjeshta”

Mësim të kombinuar ose hibrid si mënyra më efektive e mësimdhënies në kohë të pandemisë dhe qasje e decentralizuar – secila komunë dhe shkollë të vendosë veçmas për mënyrën më të sigurt për të realizuar mësimin, do të kërkojnë nxënësit e shkollave të mesme në protestën e planifikuar për të hënën. Protesta do të fillojë para Ministrisë së Arsimit...

HULUMTIMI ONLINE: Shumica e manifestimeve ku morën pjesë të rinjtë nuk ndoqën rekomandimet për mbrojtje nga covid-19

Një e treta ose 30 % e të rinjve, të cilët ishin pjesëmarrës në sondazhin e realizuar në internet nga Meta.mk në bashkëpunimin me faqen e instagramit “studentarijamk, u përgjigjën se kanë marrë pjesë në ndonjë manifestim në lokal apo në shtëpinë e dikujt brenda ose jashtë, manifestim ky që numëronte më shumë se pesëdhjetë njerëz, njofton Meta.mk Sipas përgjigjeve...

Turistët e huaj më së paku të kënaqur me rrugët e Maqedonisë dhe higjienën e vendeve publike

Vizitorët e huaj në vend më së paku janë të kënaqur me rrjetin rrugor dhe higjienën e dobët në vendet publike. Kjo është përgjigjja e përqindjes më të madhe të mysafirëve të huaj të anketuar në vendkalimet kufitare vitin e kaluar, ndërsa ata dhanë notat më të larta për qëndrimin e njerëzve dhe burimet arkeologjike dhe historike të Maqedonisë së...

Një çerek e qytetarëve të Maqedonisë “jetojnë për sot, pa menduar për nesër”

Një e katërta (25 përqind) e qytetarëve të Maqedonisë pajtohen me qëndrimin “jeto sot e mos mendo për nesër”, 17 përqind janë neutral lidhur me këtë çështje, ndërsa 51 përqind nuk pajtohen me këtë mënyrë të jetës. Kjo është pjesë e rezultateve nga sondazhi i OECD-së dhe INFE të publikuara në raportin “Edukim financiar i të rriturve në Evropën lindore”,...

Reformat në shëndetësi dhe arsim janë më prioritaret për qytetarët

Reformat në sistemin shëndetësor dhe arsimor janë në krye të listës së reformave më të rëndësishme që do të kishin efektin më pozitiv në jetën e përditshme të qytetarëve. Këtë e ka treguar sondazhi më i fundit i Qendrës Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar, QMBN dhe TV Telma, në bazë të një ankete, kushtuar çështjeve të integrimit Evropian, shkruan Meta.mk. Pothuajse një...

Sondazh: 67% e studentëve nuk duan onlajn provime, 30% nuk ​​mësojnë fare derisa janë në izolim

Mbyllja e dyerve të fakulteteve në të gjithë vendin për shkak të situatës së koronavirusit, e ka vënë sistemin arsimor të Maqedonisë përpara një sfide të re: si të veprohet në situatë të paparashikueshme, ndërsa studentët dhe arsimi të mos dëmtohen? Kërkimi i zgjidhjeve filloi menjëherë dhe një muaj pas mbylljes së amfiteatrove dhe sallave të ligjëratave, shumica e...

IRI nuk planifikon anketë parazgjedhore për rejtingun e partive në Maqedoni

Instituti Ndërkombëtarë Republikan (IRI) i cili bën hulumtime të mendimit publik gjatë vitit për disa tema, nuk paralajmëron anketë parazgjedhore për rejtingun e partive politike në Maqedoni. "Tani për tani nuk kemi plan për të bërë hulumtim për zgjedhjet e 11 dhjetorit" thotë Ilina Mangova, përfaqësuese e IRI- Maqedoni. Anketat e IRI-t vlejnë si anketat më të sakta dhe më relevante...

Dallime diametrale në anketat rreth mbështetjes së PSP dhe për Katica Janevën

Anketat e bëra prej disa agjencive për hulumtimin e mendimit publik tregojnë dallime diametralisht të kundërta në raport me rejtingun dhe besimin që Prokuroria Speciale Publike dhe prokurorja Katica Janeva e kanë te qytetarët. Anketa më e re e Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI) me seli në Uashington tregon se 63 për qind e të anketuarve e mbështesin punën e Prokurorisë Speciale Publike...

QMAE: Më shumë se gjysma e qytetarëve besojnë se “bombat” janë autentike

Qytetarët shumë më shumë besojnë se audio regjistrimet e opozitës janë autentike, thonë nga Qendra maqedonase për arsim evropian, që konfirmimet e tyre i bazojnë në hetim anketues, njofton “A1on”. Sipas rezultateve të tyre, 96% e qytetarëve kanë dëgjuar për aferën “Përgjimi” ndërsa 88% kanë dëgjuar ndonjërën prej regjistrimeve të opozitës. Nga QMAE thonë se ky është rezultat befasues, duke pasur...

Gjysma e qytetarëve të Maqedonisë janë të lumtur

54 % e qytetarëve të anketuar në vitin 2014 janë ndjerë të lumtur ose shumë të lumtur, 34 % nuk janë as të lumtur e as të palumtur, dhe 11% janë të palumtur ose shumë të palumtur, bëri të ditur Asiciacioni udhëheqës në botë i hulumtimeve në treg “Win / Gallup International, realizoi anketën “Fundi i vitit”. Kjo organizatë...

Kroatët nesër votojnë për president

Kroatët nesër do të dalin në zgjedhjet  presidenciale të rrethit të parë, kurse sipas hulumtimeve që ka bërë agjencia e pavarur “Nabluduvç”, në garën  presidenciale në anëtaren më të re të BE-së, edhe pos parashikimeve të deritanishme pozitive, presidenti aktual Ivo Josipoviqi, nuk do të ketë sukses. Sipas analizave të “Nabluduvaç” 5 vitet e ardhshme vendin e tij do ta...

Anketa: vendimet duhet t’i sjellin profesionistët, e jo politikanët

В Në demokraci sjellja e vendimeve duhet t’u lihet profesionistëve dhe intelektualëve, dhe jo vetëm politikanët, mendojnë 87% të qytetarëve maqedonas, ndërsa 7% nuk janë dakord, tregojnë rezultatet e studimit “Kultura politike, evropianizim dhe frika në Maqedoni” nga anketa “Evrometar” e kryer në vitin 2014.   Se në Maqedoni kemi demokraci të tërësishme, mendojnë 34% e qytetarëve, ndërsa 39% mendojnë se aspak...