fbpx
Tag: Амнестија

tag: Амнестија

Ivanov: Nuk e tërheq vendimin, të huajt të kenë kujdes si sillen

Presidenti i Maqedonisë, Gjorgje Ivanov sot gjatë fjalimit të tij të parë para opinionit edhe njëherë përsëriti se nuk e tërheq vendimin për falje me të cilin përfshihen 56 politikanë dhe bashkëpunëtorë të afërt. “Jam i bindur se vendimi i tillë për tejkalimin e krizës dhe uljen e tensioneve mes kundërshtarëve politik. Jam i vetëdijshëm për vendimin që  e solla....

Han: Pas kësaj, dyshoj në zgjedhje korrekte

Euro- komisari për zgjerim dhe politikë fqinjësore, Johanes Han sot dënoi vendimin e presidentit Gjorgje Ivanov për zhvlerësimin e proceseve gjyqësore kundër politikanëve, duke theksuar se kjo është kundër sundimit të së drejtës. “Deklarata e presidentit të Maqedonisë, Gjorge Ivanov që të gjithë politikanët të amnistohen, ashtu siç unë  e kuptoj është e papranueshme dhe nuk është në përputhshmëri me...

Ivanov hodhi “bombë”: I amnistoi politikanët ndaj të cilëve zhvillohen procedura

Presidenti i shtetit, Gjorgje Ivanov sot mori vendim për faljen dhe amnistinë e të gjithë politikanëve ndaj të cilëve ka procedurë gjyqësore. Këtë Ivanov e njofto sot pasdite, në fjalimin e tij para qytetarëve të RM-së. Duhet të shihet si ky vendim i Ivanovit do të ndikoj ndaj të gjitha procedurave para- hetimore dhe hetimore që i hapi PSP kundër politikanëve...

Gjykata kushtetuese të mërkurën do ta kthej abolimin për mashtrime zgjedhore

Gjykata kushtetuese të mërkurën në rend dite do të vendos vendimin për ligjin për falje prej çka varet nëse presidenti do të mund të amnistojë kryerësit e veprave keqpërdorim të zgjedhjeve. Në të njëjtën ditë BE porositi se nëse shfuqizohet ligji, kjo do t’i dëmtojë të gjitha përpjekjet për zgjidhjen e krizës politike. Siç mund të shihet nga agjenda për...