fbpx
Tags Adnan Jashari

Tag: Adnan Jashari

Seanca e Gjykatës kushtetuese për Ligjin e abolimit do të jetë publike

Seanca e Gjykatës kushtetuese e caktuar për të mërkurën (16 mars) ku do të vendoset nëse presidentit të shtetit do t’i kthehen të drejtat të fal persona të dënuar për mashtrime zgjedhor apo do të ngel vendimi aktual në Ligjin e abolimit, do të jetë e hapur për opinionin, thonë për “Meta” nga Gjykata kushtetuese. “Gjykata çdoherë ka qenë e...

Ministri i drejtësisë është kundër ndryshimit të Ligjit për abolim

Ligji aktual për falje është i mirë dhe nuk ka nevojë të pësojë ndryshime, vlerëson ministri i drejtësisë, Adnan Jashari. Ky është komenti i parë i ministrit të drejtësisë lidhur me nismën e Gjykatës kushtetuese me të cilën hapet mundësia presidenti i shtetit të mund të fal të dënuar për mashtrime zgjedhore, pedofili dhe vepra kundër njerëzimit. "Unë mbaj qëndrimin...

Janeva sot do të deklarojë se a do të ballafaqohet me pengesa të tjera?

Prokuroria speciale, Katica Janeva, për sot pasdite е, në orën 17.30,caktoi konferencën për shtyp, tani për tani nuk ka informacione. Përveç kohës së caktuar për konferencës nuk ka informacione zyrtare se cila do të jetë tema dhe  arsyen pse thirren kjo konferencë. Megjithatë, sipas ngjarjeve aktuale të lidhura me prokurorinë, dihet se shkaku  është Ligji për  administratën e Prokurorisë Speciale,...

Ministri i drejtësisë Jashari: “Monstra” dhe “Sopoti”, obligim i Janevës

Ministri i Drejtësisë Adnan Jashari në një prononcim për Alsat-M, ka thënë se rasti “Monstra” dhe Sopoti për shkak të qëllimit dhe ndikimit të tyre në opinion, “sa më shpejtë duhet të qartësohen" “Kjo me tendencë të evitohet ai mendim se janë apo nuk janë të montuara, ka apo s’ka ndikim politika në zgjidhjen e tyre dhe Prokurorja speciale është...