Kryetari i Këshillit të Evropës, Donald Tusk, sot do të takohet me presidentin e Maqedonisë, Gjorge Ivanov. Sipas paralajmërimeve, pike së pari do të jetë biseda për krizën e emigrantëve dhe rolin e Maqedonisë në përpalljen me të.

Presidenti Ivanov, ndër të tjera do ta njoftojë Tuskun me situatën politike të rënduar në vend, dhe mundësin për daljen nga kjo krizë që ka mbërthyer vendin.

Vizita e Tusk në Maqedoni është pjesë e turnit ballkanik, ku mes tjerash do të diskutohet edhe për zbatimin e marrëveshjes së BE-së për krizën e emigrantëve në Mediteranin Lindor.

Gjorge Ivanov 10 ditë më parë nuk pranoi të takojë eurokomesarin për zgjerim Johanes Han dhe terminin e tij ia lëshoi nismës “Për Maqedoni të Përbashkët”: