Trafiku rrugor në të gjitha rrugët e Maqedonisë  zhvillohet nëpër  rrugë me lagështi. Intensiteti i trafikut urban jashtë qytetit është i zakonshëm. Në pikat kufitare nuk ka ndalesa më të gjata për hyrje – dalje në vend. LAMM-ja rekomandon kujdes gjatë vozitjes, shpejtësi të duhur të qarkullimit dhe respektimin e sinjalizimit rrugor. Vëmendje të veçantë sidomos në akset rrugore Katlanovë- Veles, Mavrovë- Dibër- Strugë, Demir Kapi- Udovo, ku ka mundësi për rrëshqitjet të shkëmbinjve.