Deputetët e Kuvendit republikan sollën vendim për formimin e Komisionit anketues që do të shqyrtoj çështjen e përgjimeve, kjo do të mund të ndodh në momentin kur në Kuvend do të kthehen edhe deputetët e partisë më të madhe opozitare LSDM-së. Raportohet se me komisionin në fjalë do të kryesoj deputet nga radhët e LSDM-së.

“Në takimin e sotëm koordinues të kryetarit të Kuvendit me nënkryetarët dhe shefat e grupeve parlamentare është arritur konkluzion për formimin e një Komisioni anketues që do të shqyrtoj rastin me përgjimet”.