fbpx

Sllovenia demanton: Nuk kishte defekt në hekurudhë dhe s’kemi kërkuar që të mbyllim kufirin

-

Sllovenia sot demantoi të dhënat se ka kërkuar Maqedonia të mbyll kufirin jugor për hyrjen e emigrantëve për shkak të defektit të rrjetit hekurudhor dhe thekson se trafiku hekurudhor në vend ditët e kaluar është zhvilluar pa pengesa.

“R. Sllovenia nuk ka kërkuar nga R. Maqedonia që të mbyll kufirin me Greqinë. Treguesit se e kemi bërë këtë për shkak të problemeve të rrjetit slloven të hekurudhës, janë të gabuar. Trafiku hekurudhor në Slloveni po zhvillohet pa pengesa, dhe kështu ishte edhe në ditët e kaluar. Në binarët nuk ka dhe nuk ka pasur ndalesa ditët e kaluar, që do të pamundësonin transportin e trenave ndërsa “Hekurudhat e Sllovenisë” edhe më tej sigurojnë transport pa pengesë të trenave me emigrantë siç qëndron në Marrëveshjen e MPB-së së Sllovenisë” thuhet në demantin e ambasadës sllovene në Shkup.

Nga MPB dje për “Meta” deklaruan se mbyllja e kufirit me Greqinë ka qenë për shkak të defektit në infrastrukturën hekurudhore në Slloveni.

“Morëm njoftim nga vendet tjera gjegjësisht nga vendet e rutës perëndimore ballkanike që të reduktojmë numrin e emigrantëve për shkak të defektit në hekurudhën në Slloveni. Ne morëm njoftim nga Serbia që të përcjellim deri në Greqi” deklaroi dje Dejana Nedelkoviq nga sektori i marrëdhënieve me opinionin nga MPB.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course
download mobile firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course