Për shkak të ndeshjes me Zagrebin në terren mysafir, liga  SEHA ndëshkoi kampionatin Metalurg me humbje të merituar, me sanksionim të një poeni dhe me gjobë prej 2000 eurosh. Ekipi i Autokomandës, duhet t’i kompensojë harxhimet e Zagrebit për organizim të ndeshjes.

Ndeshja Zagreb- Metalurg duhej të luhej më 5 nëntor, mirëpo për shkak të bojkotit, hendbollistët refuzuan të largohen nga Zagrebi dhe takimi nuk u mbajt. Metalurgu më 22 nëntor do të luaj duel me klubin spanjoll  të hendbollit në Ligën e kampioneve, kurse ndeshjen e radhës të ligës  SEHA  luan më 10 dhjetor kundër Vardarit.