Rekomandimi i BE-së për fillimin e bisedimeve është i kushtëzuar sepse as Brukseli më nuk i beson Gruevskit, thonë nga LSDM-ja opozitare pas publikimit të raportit të KE-së për progresin e vendit.

“Përfaqësues të lartë dhe anëtarë të Qeverisë e kanë keqpërdorur fuqinë e tyre në të gjitha sferat. Gjyqësi, media, procesin zgjedhorë, trupat rregullatorë. Ka drejtësi selektive, korrupsion të shpërndarë gjithandej, kërcënime mbi gazetarët, shqetësim serioz për politikën redaktuese të servisit publik TVM. Prandaj realizimi I Marrëveshjes së Përzhinos tanimë nuk është pritje vetëm e qytetarëve të Maqedonisë, por kusht që Komisioni Evropian, që të rruhet rekomandimi”, thuhet në reagimin e LSDM-së.

Sipas LSDM-së kjo është një porosi e drejtpërdrejtë për Nikolla Gruevskin dhe pushtetin e tij, se nuk guxoj të lejoj të mos e respektoj marrëveshjen apo të mos i shkoj mendja për zgjedhje kriminale, korruptive dhe të dhunshme.

Nga partia thonë se vazhdojnë të punojnë në normalizimin e shtetit dhe se janë të vendosur pas 24 prillit të kthejnë Maqedoninë e lirë dhe evropiane.