Për shkak të sistemit të Nikolla Gruevskit, sipas të dhënave të Bankës Botërore, nga Maqedonia janë larguar më shumë se 600.000 qytetarë, edhe atë më shumë të rinj akuzoi LSDM-ja.

“Sistemi i Nikolla Gruveskit shkaktoi rënie të ekonomisë, varfërisë, kompani të bllokuara, pabarazisë, sistemi shëndetësor jofunksional, ambienti jodemokratik, liri dhe të drejta të ngufatura. Secila kompani e tretë në Maqedoni ka llogari të bllokuar. Bëhet fjalë për më shumë se 21.000 kompani vendase, të cilat për shkak të sistemit të Gruevski  nuk mund të punojnë. Të vetmet “dyer të hapura” në “sistemin” e Nikolla Gruevskit ka për krimin dhe korrupsionin në krye të  pushtetit, i cili lulëzon me vite të tëra, kurse institucionet e paratizuara, nuk veprojnë aspak”, thuhet në komunikatën e opozitës.

Nga LSDM-ja shtojnë se definimi më i mirë për sistemin e Gruvskit i cili ka kthyer Maqedoninë prapa është regjimi hibrid.