Heshtja e Ministrit të Mbrojtjes Zoran Jolevski është e papranueshëm dhe Shefit të Shtabit Goranço Kotevski dhe kryeministrit Nikola Gruevski revoltuese vrasje që ndodhi dje në Sletovë, fajësoi opozcijata.

– Zoran Jolevski dhe Kotevsk menjëherë të japi dorëheqjen e tij të parevokueshme. Në të zezë, dy familjet e të vrarëve dhe një tjetër ushtar profesionist. Ministrisë së Mbrojtjes dhe GS nxituan përmes një deklarate të thuhet se zë ushtarak-vrasës psikik, i cili i përfshirë në shmangie të përgjegjësisë për rastin – thotë Maksim Dimitrievski, kryetari i komisionit të mbrojtjes së LSDM.

Dimitrievski thotë ushtar profesionist kishte probleme familjare. Familja është raportuar në mënyrë të përsëritur dhunën fizike. Kundër tij ishin akuza penale. Sekret i hapur ishte gjendja e tij, por edhe pse ushtar ishte vendosur për të kryer detyrat sediozni dhe lejohet të obligojë armët zyrtare dhe municion.

– Një ushtar profesionist në kohë i kryen vrasjet. Ai arriti të largohet nga post, por çfarë ndodhi pastaj drejton mungesën i tij nuk ishte e regjistruar në kohë. E gjithë kjo tregon se sistemi i mbajtjes kontrollin e tij të plotë, jo vetëm shërbim shëndetësor, e cila ka dhënë miratimin për të shërbyer Gardës ushtar, por dështoi dhe shërbime të tjera. Ka joprofesionalizëm në procedura pune nën rregullat e Shërbimeve të ARM-së akuzon Dimitrievski.