ShBA bëri sulmin e parë me avion “F-16” nga baza ajrore “Inxhirlik” në Turqi në pozitat e Shtetit Islamik (ISIL) në Siri.

Pentagoni tha se misioni me avionë luftarak “F-16” filloi, por pa dhënë detaje, duke deklaruar se ata kanë goditur qëllim të shumta në Siri.

Pas disa muaj negociatash  mes Uashingtonit dhe Ankarasë, Qeveria turke në fund të korrikut u dakorduan për të lejuar stacionimin e bazës së forcave ajrore të ShBA-së në jug të Turqisë.

Avionët me rreth 300 anëtarët e ekuipazhit janë vendosur në Incirlik nga një bazë në Itali.