Grupi i protestuesve në krye me BDI-së për momentin është në Butel në vendin ku është vendosur gur- themeli i kryqit në këtë lagje, shkruan “Nova TV”.

Ata rrënuan gardhin përreth themelit të kryqit në Butel dhe vendosën tenda dhe flamuj shqiptarë. Një pjesë e protestuesve u ndalojnë ekipeve të gazetarëve që të afrohen deri në vendin e ngjarjes dhe flamujt.

Në protest ka edhe fëmijë të mitur ndërsa në altoparlante mbahen fjalime në gjuhën shqipe.

Më herët, para të pranishmëve fjalim mbajti edhe kreu i Çairit, Izet Mexhiti i cili porositi se protesta është rezultat i ndarjes fetare që provokohen me kryqin në këtë lagje, sepse sipas tij, vendet e kryqeve dhe minareve janë në objekte fetare e jo në rrugë.

Edhe pse sipas tij bëhet fjalë për revolt civil, në radhën e parë të protestuesve ishin zyrtarë të BDI-së.