Autoritetet greke njoftuan se shpresojnë që kampi i pranimit Idomeni në kufirin maqedonas- grek të zbrazet për dy javë pasi i kanë bindur përkohësisht emigrantët të transferohen nëpër strehimet e vendosura.

Zv- ministri i çështjeve publike, Nikos Toskas përjashtoi përdorimin e forcës për zhvendosjen e 14 mijë personave që bëjnë kamping në kufirin në afërsti të fshatit Idomeni në kushte të mjerueshme.

“Patjetër duhet t’i bindim të zhvendosen ndërsa këtë s’mund ta bëjmë duke përdorur gaz lotsjellës. Gjysma e tyre janë gra dhe fëmijë” tha Toskas.

Autoritetet thonë se deri më tani rreth 800 persona janë pajtur të largohen nga kampi, por emigrantë tjerë për çdo ditë arrijnë.