Në seancën e sotme të Këshilli drejtues për kriza, është konkluduar se gjendja me motin i shkaktuar nga kushtet e pavolitshme meteorologjike, në përgjithësi është stabile.

“Për momentin, trafiku është ndërprerë në rrugën Shtip- Veles tek vendi Tre Çezmat pasi rrugën e ka bllokuar një mjet transportues si dhe disa akse që çojnë në fshatrat malore në lartësi më të mëdha mbidetare” deklaroi Nadica Vëçkova nga QMK.

Udhëheqësi i shërbimit të Ndihmës urgjente mjekësore, Aneta Dimoska theksoi se gjatë ditës së djeshme në Shkup dhe rrethinë kanë pasur 149 intervenime, prej të cilave katër thyerje në vendngjarje, dy aksidente trafiku me dy të lënduar dhe një person në gjendje hipotermale.

Zëdhënësi i EVN-së, Atanas Kovaçevski tha se sistemi energjetik në përgjithësi është stabil, me probleme të vogla nëpër mjediset rurale.