Kongresi i parë i partisë së Shqiptarëve të Maqedonisë, Besa, më së voni i do të mbahet gjashtë muajt e ardhshëm, shkruan “Vorld Buletin” (World bulletin).

Kjo parti u promovua të shtunën, dhe do t’i drejtohet, kryesisht qytetarëve të Maqedonisë të etnisë shqiptare.

Nga Besa janë kundër rregullimit federal si opozitë e Maqedonisë, dhe janë për sistemin qytetar ku të gjitha etnitë do të ishin të barabartë.