Me dy makina, Prokuroria publike sot pasdite rreth orës 15 në Ministrinë e drejtësisë solli materialin për lëndët që i kërkoi prokurorja publike, Katica Janeva.

Dokumentet dhe provat të paketuar me rreth 20 kuti, Prokuroria publike i dorëzoi në ditën e fundit të afatit të paraparë me ligj.

Lëndët janë kundër ish drejtorin e DSK-së Sasho Mijalkov për mitmarrje, kundër kryeministrit Nikolla Gruevski, ish ministrat e brendshëm dhe transport dhe lidhje, Gordana Jankulloska dhe Mile Janakieski për falsifikim të dokumenteve, rastin “Puçi”, keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe autorizim kundër V.T dhe S.B nga Manastiri dhe kundër personit të panjohur nga Kumanova për përgjim të paautorizuar.

Nga prokuroria sot njoftuan se përveç lëndëve të kërkuara, prokurores publike i kanë dorëzuar lëndë tjera, gjithsej 31 që dalin nga përmbajtja e ndjekjes së paligjshme të komunikimeve.

Prokurorja speciale Janeva sot në orën 17 e 30 caktoi konferencën shtypi për gazetarët.