Kryetari i Këshillit të Bashkimit Evropian, Donald Tusk, fundjavën që vjen do të vizitojë Shkupin, Shqipërinë dhe Maqedoninë dhe do të takohet me  liderët e tre vendeve, informuan sot pasdite nga Këshilli i BE-së.

Në  faqen e internetit të Këshillit të BE-së është publikuar agjenda e takimeve të Tuskut me liderët e vendeve, por nuk janë përmendur arsyet dhe temat që do të trajtohen gjatë vizitës.

Sipas agjendës, Tusk të shtunën do të udhëtoj për në Beograd, Serbi, ku do të takohet me kryeministrin Aleksandar Vuçiq, të nesërmen do të vizitojë Shqipërinë dhe të takohet me kryeministrin Edi Rama, kurse në orën 13 po atë ditë do të mbërrijë në Maqedoni, dhe do të ketë takim me presidentin Gjorge Ivanov dhe kryeministrin Nikolla Gruevski.

Својата балканска мини-турнеја претседателот на Советот на ЕУ попладнево ја потврди и на својот твитер-профил.

Turnenë e tij të shkurtër ballkanike kryetari i Këshillit të BE-së, sot pasdite e konfirmoi edhe në profilin e tij Twitter.

Donald Tusk

Според неофицијални информации, причина за итната посета на Туск на трите земји од регионот е бегалската криза, како и новите мерки според кои, преку границите на земјите од т.н. западно-балканска рута ќе се пропуштаат само мигранти од Сирија, Авганистан и од Ирак.

Sipas informacioneve jozyrtare, shkaku për vizitën urgjente të Tuskut në tre vendet e rajonit është kriza me refugjatët, si dhe masat e reja që duhen të ndërmerren, nëpërmjet  kufijtë e  vendeve të  ashtuquajturës marshutës ballkanike do të lejohen të kalojnë vetëm imigrantë nga Siria, Afganistani dhe Iraku