fbpx

Poposki dhe Jolevski në takim me Këshillin veri- atlantik në Bruksel

-

Delegacioni i RM-së në krye me ministrat e jashtëm dhe atë të mbrojtjes, Nikolla Poposki dhe Zoran Jolevski sot në Bruksel marrin pjesë në takimin e rregullt vjetor me Këshillin veri- atlantik në nivel të ambasadorëve të vendeve- anëtare të NATO-s, njofton MPJ.

Në fjalimet e tyre, ministrat Poposki dhe Jolevski kanë përmendur rezultatet e arritura në kornizat e proceseve reformuese politike, ekonomike dhe të mbrojtjes në RM.

Duke folur për rëndësinë e politikës me dyer të hapura të Aleancës, Poposki mes tjerash ka nënvizuar se edhe krahas 16 cikleve rekord të zbatimit të Planit aksionar për anëtarësi, implementimin e reformave sipas standardeve të NATO-s, në veçanti kontribut në misionet e Aleancës si dhe përkushtimin në bisedimeve për largimin e pengesës së fundit për anëtarësimin tonë në NATO, RM ende është në pozitë për pritje.

Poposki siç njoftojnë nga MPB ka bërë thirrje për arritjen e konsensusit rreth vendimit që sa më shpejtë të jepet ftesë për anëtarësim në Aleancë, duke theksuar arritjet tona reformuese, standardet e përmbushura dhe kontributin tonë të veçantë në misionet e NATO-s.

Gjatë vizitës në Bruksel, Poposki dhe Jolevski janë takuar me sekretarin e përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, ku janë këmbyer mendime dhe qëndrime për krizën aktuale me refugjatët në vend si dhe sfidat me të cilat ballafaqohet RM për menaxhim të suksesshëm me këtë krizë.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
free download udemy paid course
download intex firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free