Shefi i diplomacisë maqedonase, Nikolla Poposki sot në takimin ministror të vendeve- anëtare të Organizatës për siguri dhe bashkëpunim pranë Evropës (OSBE) theksoi se terrorizmi, ekstremizmi i dhunshëm, radializimi dhe kriza e refugjatëve paraqesin sfida serioze të sigurisë me të cilat ballafaqohet rajoni i OSBE-së.

“Maqedonia është partner aktiv i koalicioneve ndërkombëtare anti- terror dhe do të vazhdoj të kontribuoj drejt përpjekjeve për mposhtjen e terrorizmit si dhe ekstremizmin e dhunshëm”- tha Poposki.

Duke folur për krizën e refugjatëve, ai theksoi se marrja e presidencës me OSBE-në nga Austria është e rëndësishme për Maqedoninë për shkak të fokusit për menaxhimin me krizën e refugjatëve.

“Jeni të vetëdijshëm për përpjekjet e Maqedonisë në ballafaqimin e krizës. Për shkak të pasigurisë së kësaj sfide, edhe njëherë ju bëj thirrje për bashkim dhe bashkëpunim në menaxhimin me të gjitha aspektet në këtë drejtim” tha Poposki.

Në kontekst të zgjedhjeve parlamentare të 11 dhjetorit, Poposki theksoi se ndjekja tek partnerët e Maqedonisë në OSBE është se “të gjitha masat që janë marrë në muajt e kaluar për përgatitjen e procesit zgjedhor, e zvogëlojnë në minimum hapësirën për të kontestuar rezultatet”.