Njësiti special policor dy orë pas përshkallëzimit të situatës në Kuvend për shkak të emërimit të Talat Xhaferit për kryesues kuvendi, ka filluar me përpjekjet për largimin e protestuesve të cilët “okupuan” Kuvendin. Në Parlament, mund të dëgjohen krisma nga shok- bombat. Sipas informacioneve të fundit, në Kuvend është shkyçur energjia elektrike dhe ndriçimi.

Një pjesë e madhe e protestuesve në Kuvend kanë filluar të lëvizin dhe të dalin nga hyrja kryesore e institucionit ligjvënës.

Hyrjet e kuvendit janë të bllokuara nga grupe protestuesish, që nuk lejojnë policia t’i nxjerr deputetët.

Një numër i madh i policëve kanë arritur në Kuvend pasi protestuesit arritën të kalojnë kordonin policor dhe të futen brenda, ku më pas kanë sulmuar disa deputetë të LSDM-së. Mes deputetëve të lënduar janë lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, kolegët e tij Damjan Mançevski dhe Maksim Dimitrievski si dhe deputeti Zijadin Sela.