Dy ndër karikaturistët më të njohur të revistës javore franceze satirike,,Charlie Hebdo” të cilët së bashku edhe me 10 koleg  të tjerë ishin vrarë para sulmit të javës së kaluar të xhihadistëve në Paris,sot janë varrosur,një ditë pasi është publikuar numri i ri i gazetës i cili  kishte mundur të shitej për 10 minuta.

Zhorzh Volinski (80) dhe Bernar,,Tinju”Verlak(57)janë varrosur me ceremoni private familjare të varrezave pariziene ,përderisa kolegu i tyre Zhan Kabi (76) është varrosur dje, në regjionin e Shampanj-Areden, kurse disa nga viktimat e sulmit do të varrosen nesër.

Gjatë sulmeve treditore në Francë vdiqën 17 persona.

“Charlie Hebdo” mbrëmë botoi edicionin e parë pas sulmit të kobshëm,kurse në faqen kryesore paraqitën karikaturë të profetit Muhamed me sy të përlotur duke mbajtur  transparntin me shkrimin “Unë jam Sharli”nën sloganin “Çdo gjë falet”, gjë që inicion reagime të mëdha  në disa vende të botës myslimane.