Kryetari i Greqisë, Prokopis Pavlopoulos, ka deklaruar se Greqia nuk ka ndonjë plan për të hequr VETO-n për hyrjen e Maqedonisë në BE dhe në NATO, derisa nuk zgjidhet çështja e emrit.

Kjo deklaratë e Pavlopoulos erdhi gjatë vizitës që ai u bëri varreve në afërsi të kufirit verior grek, në qytetin Nausa, duke theksuar se nuk mund ta presin një tërheqje të VETO-së pë në BE dhe në NATO, ata të cilët e sfidojnë identitetin grek të Maqedonisë.

Pavlopoulos e quan cinik dhe falsifikator Maqedoninë, duke shtuar se është ndjekëse dhe trashëgimtare e kulturës së regjimit totalitar, që e dëshmuan gjatë sjelljes brutale ndaj refugjatëve dhe se këta nuk kanë të drejtë të jenë miq me Greqinë.