Anulohet samiti i BE-së, gjasat për shpëtimin e Greqisë minimale

Kryetari i Këshillit të Evropës, Donald Tusk sot njoftoi se është anuluar Samiti i BE-së që duhej të mbaj për shkak të krizës greke ndërsa përfaqësuesit e 19 anëtarëve të euro- zonës vazhdojnë të negociojnë për shpëtimin financiar të Greqisë.

Nënkryetari i KE-së, Valdis Dombrovski tha se Komisioni ka vlerësuar se “gjasat janë minimale” që të miratohet plani i tretë për shpëtimin financiar të Greqisë.

“Takimi evropian është anuluar ndërsa Samiti i euro- zonës do të filloj prej orës 16 dhe do të zgjat derisa nuk përfundojnë bisedimet me Greqinë”, deklaroi Tusk në Twitter.