Dita zgjedhore kryesisht kaloi mirë ndërsa nëse nuk ka ankesa, institucionet dhe shteti duhet të ballafaqohen me to, deklaroi përfaqësuesi special i OSBE-së, Roberto Bateli, gjatë prezantimit të rezultateve fillestare për rrjedhën e procesit zgjedhor.

Në konkluzionin e përbashkët të vëzhguesve ndërkombëtarë theksohet se qytetarët e kanë kuptuar rëndësinë dhe rolin e zgjedhjeve ndërsa politikanët tani duhet të shfrytëzojnë mundësinë që të ballafaqohen me krizën politike.

Në konkluzionet e procesit zgjedhor thuhet se KSHZ nuk ka arritur t’i ruajt të gjitha afatet dhe t’i zbatoj ndryshimet e domosdoshme ku janë regjistruar raste të personave të fshirë nga lista e votuesve.

Në pyetjen e gazetarëve se si realisht i vlerësojnë zgjedhjet për shkak të raporteve të ndryshme të partive, Bateli tha se zgjedhjet kanë kaluar mirë, por se shteti duhet t’i përforcoj institucionet dhe vet t’i tejkaloj problemet e jo vazhdimisht të kërkoj ndihmë jashtë shtetit në tejkalimin e krizave dhe problemeve të brendshme.