Ilegalisht, çdo vit nxirret mesatarisht nga 521 milion dollarë nga R. e Maqedonisë. Këtë e tregojnë të dhënat e organizatës ndërkombëtare “Global International Integrity” nga Uashingtoni.

Sipas organizatës, Maqedonia gjendet në vendin e 79-të për nga shuma e mjeteve të nxjerra ilegale jashtë vendit.

Në periudhën prej vitit 2003 deri 2012, më shumë mjete nga Maqedonia janë nxjerrë në vitin 2011 gjegjësisht 852 milion dollarë.,

Kroacia është në vendin e 49-të me 1,4 miliard dollarë,Shqipëria në vendin e 115-të me 128 milion dollarë.

Në periudhën 2002-2012 nga Bosnja dhe Hercegovina janë nxjerrë 142 milion dollarë, nga Serbia 50 miliard dollarë, nga Kroacia 15, nga Mali i Zi më shumë se 4 miliard ndërsa nga Maqedonia 5,4 miliard dollarë.