Lëvizja civile “Protestoj” dhe “Revolucioni shumëngjyrësh” sot para Kuvendit porositën se nuk do të heqin dorë nga lufta e tyre derisa të mos përmbushen kërkesat e tyre.

Aktivisti Pavle Bogoevski tha se sot kanë ndodhur dy çështje kyçe.

”E para është që Gjykata kushtetuese më në fund mori vendim të duhur dhe vendosi të diskutojnë për kushtetutshmërinë e vendimit me të cilin u shpërnda Kuvendi. Por, mos të harrojmë se duhet të prononcohen edhe për kushtetutshmërinë e PSP-së. e dyta është ajo që deputetët e fshinë 5 qershorin si datë për zgjedhje. Dy çështjet kyçe janë plotësuar. Por, a do të thotë kjo se ne do të lëshojmë pe dhe do të relaksohemi? Gjithsesi kuptohet se jo. Sot VMRO DPMNE dhe BDI bënë edhe një hap drejt diktaturës” tha Bogoevski.

 

 

Protestuesit sërish ngjyrosën Kuvendin ndërsa në rrugën para parlamentit shkruan “Nuk do t’ju kaloj” dhe “Do ju ngjyrosim çdo gjë me listë”.

Приврзаниците на „Шарената револуција“ и на „Протестирам“ денеска излегоа на улиците во Тетово, Битола, Радовиш, Прилеп и во Гевгелија и побараат поништување на аболицијата.