Komunikacioni në të gjitha rrugët shtetërore në Maqedoni zhvillohet në kushte dimërore, me copëza të mbetura të borës nëpër rrugë. Për shkak të temperaturave të ulëta në orët e mëngjesit është e mundur paraqitja e ngricave.

Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve të qytetit është mesatar.

LAMM0-së  rekomandon kujdes në drejtimin e automjetit, shpejtësi të adaptuar gjatë qarkullimit dhe respektim të sinjalizimit të vendosur rrugor. Kujdes të veçantë duhet pasur në akset të cilat kalojnë përmes grykave malore, veçanërisht në akset rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Demir Kapi – Udovë, ku mund të paraqiten shembje të vogla të dheut.

Në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe për dalje nga shteti.