Në përleshjen e sotme mes emigrantëve dhe pjesëtarëve të sigurisë në kufirin me Greqinë, janë lënduar 18 nëpunës policor, prej të cilëve dy kanë lëndime më serioze në kokë, njoftoi sot MPB.

Incidenti ka ndodhur më orën 13.30 në pikën kufitare te kuota 59 ku pjesëtarët e ARM-së sot filluan të vendosin gardhin me tel.

Gjendja sipas MPB-së për momentin është e qetë.

“Sot rreth orës 13.30 në pikën kufitare te kuota 59, është prishur rendi publik nga ana e emigrantëve që kanë qenë në anën greke të kufirit mes Greqisë dhe Maqedonisë. Emigrantët kanë filluar që të hedhin me gurë që të depërtojnë vijën kufitare. Janë lënduar 18 polic, prej të cilëve dy me lëndime më serioze në kokë dhe njëri me sulm në tru. Të gjithë janë hospitalizuar në qendrën mjekësore në Gjevgjeli. Janë demoluar disa makina të policisë” thuhet në njoftimin e MPB-së.