Ministrat e jashtëm të vendeve- anëtare të BE-së sot pritet t’i miratojnë propozim- konkludimet për Maqedoninë, ku mes tjerash kërkohet hetim për materialet e publikuara, reformat urgjente në gjyqësorë dhe legjislacionin zgjedhor. Ata pritet t’i votojnë edhe rekomandimet për tejkalimin e krizës politike, që i përmban raporti i Rajnhard Pribe.

Dje ministrat e jashtëm  një orë e gjysmë kanë diskutuar për krizën politike në R. e Maqedonisë. Këto konkludime të enjten dhe premten do të miratohen nga shefat e shteteve dhe qeverive të vendeve- anëtare të BE-së.

Në propozim- konkludimet shprehet mbështetja për procesin negociues të liderëve politik në vend dhe marrëveshjen e 2 qershorit.