Një grup emigrantësh kanë kaluar kordonin policor në disa vendet të pikës kufitare ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, dhe tani lëvizin në drejtim të stacionit hekurudhor,  informon

Një grup emigrantësh kanë kaluar kordonin policor në disa vendet të pikës kufitare ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, dhe tani lëvizin në drejtim të stacionit hekurudhor,  informon RTS-ja.

Raportuesit e RTS-së informojnë se policia sulmon me shok- bomba, kurse emigrantët kalojnë kordonin ku më së paku ka polici dhe ushtri.

Në MPB tani për tani nuk ka informacione për incidentet e reja dhe shtojnë se policia vetëm po kryen detyrën dhe ka për detyrë të mbrojë kufirin dhe vetveten.

Sipas të dhënave në terren situata në Gjevgjeli është e tensionuar dhe e paparashikuar, kurse numri i emigrantëve në zonën ndërmjet kufitare vazhdimisht është në rritje.

 

 

Руската телевизија „Раша тудеј“ денеска објави видео на кое се гледа како мигрантите бегаат низ полето на македонска територија, пробивајќи го безбедносниот кордон, а вечра објави снимка со дрон од која може да се забележи колкав е бројот на мигрантите во безграничната зона, кои чекаат да влезат во Македонија.